Faina Gofio
De ce Gofio si care sunt beneficiile acestuia?
CE ESTE GOFIO
GOFIO este un tip de făina originală din Insulele Canare, produsă în niște mori speciale tradiționale cu roci vulcanice.
GOFIO este 100% natural și integral, cu o putere energetică și nutritivă foarte ridicată.
DIN CE ESTE FĂCUT GOFIO
GOFIO este un tip de făină produsă din cereale integrale precum: mei,porumb, grâu, năut, quinoa ovăz si multe alte cereale..
DE CE ESTE MAI SPECIALĂ DECÂT FĂINA CLASICĂ
GOFIO este o făină mai specială datorită procesului de producere manuală.Acest lucru indică faptul că nu are aditivi, coloranți, conservanți sau zaharuri adăugate. Și totodată își păstrează toți nutrienții și beneficiile cerealelor.
Fiind integral și elaborat manual permite conservarea proprietăților, vitaminelor și mineralelor sale.
Prin expertiza și experiența maestrului morar, se selectează cerealele, se curăță, apoi printr-un proces tradițional se coc ușor și se macină pe renumitele roci vulcanice. Acest lucru, oferă produsului un gust aparte, ușor dulceag, ceea ce il face special.
Spre deosebire de tipurile de făina rafinată, toate părțile cerealelor sunt folosite în producerea fainii GOFIO : germenul ,endospermul și tărățele .
VALORILE NUTRITIVE sunt foarte multe:
Gofio este un aliment cu proprietăți foarte interesante.
Compoziția sa are un conținut foarte ridicat de vitamine din grupa B,în special B1,B2 și B3, pe lângă alte vitamine precum C și D.
Este bogat în minerale, în special fosfor, fier,calciu, sodiu, zinc și potasiu .
Este bogat în grăsimi nesaturate, în special Omega-6 și are un conținut caloric redus.
Are un conținut ridicat de proteine.
Ajuta la controlul poftei de mâncare și pierderea în greutate.
Îmbunătățește sănătatea digestivă, accelerând tranzitul intestinal și funcționând ca substrat pentru flora bacteriană.
Amidonul din GOFIO produce acizi grași și acizi organici,atunci când este fermentat de flora intestinală.
Ajută la controlul glucozei, fiind potrivit pentru persoanele cu prediabet și diabet.Este ideal pentru menținerea nivelului optim de colesterol, având în vedere bogăția sa în acizi grași Omega-6, care ajută la reducerea și eliminarea prezenței grăsimilor acumulate în artere.
In plus, potrivit unui studiu realizat pentru Spitalul Universitar din Insulele Canare, s-a relevat că acele persoane care consumă GOFIO în mod regulat ,au o capacitate funcțională mai bună, o rezistență mai mare în depășirea testelor de stres și risc mai mic de a suferi de o boală arterial-coronariană.
GOFIO este alimentul ideal pentru micul dejun, dieta sportivilor sau pentru cei a căror activitate necesita multă energie.
UTILIZĂRILE GOFIO-ULUI
GOFIO este un substitut sănătos al făinii clasice,se poate folosi în produse de patiserie si panificație.
Datorita coacerii pe aceste roci vulcanice se poate consuma și ca atare,nebunia care a prins la oameni foarte tare este,mâncatul cu pepene sau fructe de tot felul...
In Caraibe, GOFIO este o gustare consumată ca atare.
In Puerto Rico și Republica Dominicană, GOFIO "escaldado"-GOFIO "opărit ",un aluat gros preparat prin amestecarea acestuia cu bulion și servit lângă tocănițe.
Poate fi folosit pentru a îngroșa supe, tocănițe sau chiar pentru un mic dejun sănătos, prin adăugarea unei cantități mici de lapte .
Se poate adăuga în iaurt, băuturi proteice pentru sportivi, sucuri naturale pentru copii, smoothie-uri, milkshake-uri, cafea, băuturi calde sau reci.
GOFIO ,FĂINA CU GUST UNIC PE CARE O POȚI MÂNCA DIRECT DIN PUNGĂ !!
SĂNĂTATE INTR-O SINGURĂ LINGURĂ CU GOFIO !!