PROPRIETĂȚI ȘI BENEFICII
Gofio canar are beneficii importante pentru sănătate
datorită conținutului interesant de nutrienți esențiali. Este o sursă de:
carbohidrați, proteine, fibre, grăsimi, amidon, minerale precum fosfor, calciu,
magneziu, potasiu, fier, sodiu și zinc.
Este un aliment bogat în vitamine : în principal
vitaminele B (B1, B2, B3), vitaminele C, A și D.
Oferă suficientă energie pentru a practica orice
activitate fizica fără apariția simptomelor de oboseala.
Este indicat pentru prediabetici și diabetici,
deoarece întârzie absorbția carbohidraților simpli, ajutând astfel la refacerea
nivelului de glucoza din sânge.
Este ideal pentru menținerea nivelului optim de
colesterol, fiind un aliment bogat în acizi grași Omega 6, care ajută la
reducerea și eliminarea prezenței grăsimilor acumulate în artere. Gofio
consumat constant ajută la reducerea riscului cardiovascular.
S-a constatat ca persoanele care consumă regulat gofio
au o capacitate funcțională mai buna, o rezistență mai mare în depășirea
testelor de stres și risc mai mic de a suferi de o boala arterial coronariană.
Este indicat persoanelor care vor sa scadă în
greutate, fiind un aliment foarte hrănitor și cu un conținut redus de grăsimi,
un aliment natural cu o mare varietate de nutrienți. Joacă un rol important în
controlul poftei de mâncare și oferă senzație de sațietate.
Ajuta la sănătatea digestiva, fiind o sursa de fibre.
Ajuta la golirea gastrica, reduce constipația, accelerând tranzitul intestinal
in colon și funcționează ca substrat pentru flora bacteriană.