Mousse de Gofio Canario

heading_title

MOUSSE DE GOFIO CANARIO

  • 110 g gofio
  • 100 ml smântână lichidă  pentru frișcă
  • 3 ouă
  • 150 g lapte condensat
  • 30 ml lapte
  • topping de migdale prăjite
  • topping de pere caramelizate sau fructul pasiunii (opțional)

Mousse-ul este o reteta clasica în bucatarie, menționată de legendarul chef francez, Menon, în lucrarea sa “Les soupers de la cour”, o carte de rețete din 1755.

Mod de preparare:

  • Se separă galbenusul de albus și se depozitează în boluri separate.
  • Se amestecă  galbenusul și se adaugă laptele condensat. Amestecați bine!
  • Se adaugă gofio și lapte și se amestecă din nou.
  • Se bate smântâna și se adaugă  puțin cate puțin în compoziție, cu mișcări lente.
  • În final, se bat albusurile pană se fac spumă și se adaugă ușor.

Se adaugă în recipiente și se recomandă să țineți desertul la frigider pentru cateva ore înainte să -l serviți.

Decorați cu migdale prăjite. Se pot adăuga și pere caramelizate sau fructul pasiunii, după preferințe.


Te-ar putea interesa si
CLATITE CU GOFIO

CLATITE CU GOFIO

-2 oua
-80g gofio
-150ml lapte
-2 linguri ulei
-1 pliculet zahar vanilat
GOFIO CU BANANA

GOFIO CU BANANA

Intr-un vas pasam bananele pana devine o pasta moale,dupa adaugam gofio pana se formeaza o pasta groasa si densa. Amestecam cu mana ca pe un aluat.

Bile de energie Gofio

Bile de energie Gofio

Bile de energie Gofio. Suc de mere sau apă, miere, sirop de agave sau orice alt îndulcitor natural (după preferințe)-un măr ras (opțional)

Pepene cu Gofio

Pepene cu Gofio

O rețetă extrem de simplă care vă va cuceri pe fiecare dintre voi este pepenele (roșu, galben) cu gofio. Se taie bucăți de pepene pe care le rostogoliti prin faina gofio