Mousse de Gofio Canario
MOUSSE DE GOFIO CANARIO
- 110 g gofio
- 100 ml smântână lichidă pentru frișcă
- 3 ouă
- 150 g lapte condensat
- 30 ml lapte
- topping de migdale prăjite
- topping de pere caramelizate sau fructul pasiunii (opțional)
Mousse-ul este o reteta clasica în bucatarie, menționată de legendarul chef francez, Menon, în lucrarea sa “Les soupers de la cour”, o carte de rețete din 1755.
Mod de preparare:
- Se separă galbenusul de albus și se depozitează în boluri separate.
- Se amestecă galbenusul și se adaugă laptele condensat. Amestecați bine!
- Se adaugă gofio și lapte și se amestecă din nou.
- Se bate smântâna și se adaugă puțin cate puțin în compoziție, cu mișcări lente.
- În final, se bat albusurile pană se fac spumă și se adaugă ușor.
Se adaugă în recipiente și se recomandă să țineți desertul la frigider pentru cateva ore înainte să -l serviți.
Decorați cu migdale prăjite. Se pot adăuga și pere caramelizate sau fructul pasiunii, după preferințe.