FAINA GOFIO DE OVAZ, ESTE O FAINA FOARTE LIGHT.
Produs rezultat din coacerea ovazului si macinarea ulterioara a acestuia pe pietre vulcanice.
Are o textura de pudra fina care se dizolva usor atat la rece cat si la cald.
Este ideala de adaugat in lapte,bauturi vegetale,cafea sau ceai.
Asa cum ne-am obisnuit deja cu faina GOFIO fiind un aliment foarte versatil,il putem folosi in toate retetele,atat dulci, cat si sarate.
FAINA DE OVAZ ADUCE NUMEROASE BENEFICII SANATATII :
Ajuta la scaderea colesterolului rau
Se stie faptul ca o cura de slabire este mult mai usor de urmat daca includem ovazul, deci cu aceasta faina facem retetele sa devina foarte light. Mancarea ideala pe care ne-o dorim cu totii.
Confera energie,ceea ce este de ajutor pentru sportivi si persoane active.
Hidrateaza pielea
Sustine sistemul imunitar
Reduce riscul de diabet de tip 2
Regleaza nivelul tensiunii arteriale
Are actiune antioxidanta,reducand stesul oxidativ
Previne constipatia
Regleaza glicemia
Este anticancerigen
Este bun pentru inima. Acest fapt se datoreaza valorilor mari de acizi grasi omega 3 si acizi linoleici continute de ovaz,acizi cunoscuti ca si "grasimi sanatoase",ce ajuta la reducerea colesterolului rau (LDL)
Ajuta sistemul nervos central. Datorita complexului de vitamine B din compozitia sa, ovazul dezvolta,mentine si echilibreaza functionarea sistemului nervos
Previne problemele glandei tiroide.Intrucat contine iod,ovazul ajuta aceasta glanda sa functioneze corespunzator in caz de hipotiroidism
Previne osteoporoza.Deoarece contine cantitatea necesara de calciu pentru o buna sanatate a oaselor,prevenind demineralizarea
Ingrediente: ovaz 100%
Valori nutriționale
Valoare energetica: .............................................. 100g 1682KJ 399Kcal
Grasimi: ................................................................. 7g
- din care, saturate: ................................................ 1,3g
Carbohidrați: .......................................................... 66,7g
- din care, zaharuri: ............................................... 1,1g
Fibre alimentare: ................................................... 7,9g
Proteine: ................................................................. 13,3g
Sare: ........................................................................ 0,1g